22 Nisan 2016 Cuma

ISPANAKLI BÖREK TARİFİ

Öncelikle ıspanaklı börek tarifimize geçmeden önce her işte olduğu gibi o işi başarmanın

mutlak gerekliliğinin yapılan işi severek yapmak olduğu kaidesini hatırlatalım istedik. Kısacası bir

yemeğe lezzet veren en önemli katkı malzemesi yemeği yapan kişinin yemeğe kattığı sevgidir. İyi bir

ıspanaklı börek yapmanın en kolay tarifi aşağıda verdiğimiz tariftir:

Öncelikle malzeme listemizi sıralayalım;

1 kilo taze ıspanak

5 tane sütle yoğurulmuş yufka

150 gr kaymak

100 gr yoğurt

1 adet yumurta

5-10 gr tereyağı

1 tutam karabiber

1 tutam kırmızı toz biber

 Ve tuz.

Ispanaklı böreğin yapılışı:

 Manavdan seçerek aldığımız ıspanaklarımızı bol su ile özellikle yaprak aralarına ve köklerine

dikkat ederek güzelce yıkayalım. Sonra ıspanaklarımızı hafifçe iki elimizle sıkarak üzerlerindeki suyu

atalım. Daha sonra ıspanaklarımızın kök kısımlarını bıçakla keselim ve daha sonra ise, ıspanaklarımızı

salata için marul doğrar gibi doğrayalım. Doğramış olduğumuz Ispanaklarımızın üzerine yeterli

miktarda tuz, karabiber ve kırmızı toz biber serperek güzelce karıştıralım. Böylece ıspanaklı börek için

ıspanaklarımız hazır hale gelmiş oldu. Şimdi ise bütün yufkalarımızı geniş bir tezgâh üzerine üst üste

koyarak bıçak yardımıyla iki parçaya ayıralım. Ortadan ikiye ayırmış olduğumuz yufkalardan bir

tanesini alarak tezgâhımızın üzerine açalım ve üzerine ıspanak serpelim. Daha sonra bu yufkamızı kol

böreği şeklinde yuvarlayalım ve altını tereyağı ile yağladığımız tepsimize dizmeye başlayalım.

Ispanakla hazırladığımız yufkaları güzelce tepsiye dizdikten sonra, kaymak ve yoğurdu bir kap

içerisinde yumurta ve tuz ekleyerek güzelce çırpalım ve yufkaların üzerine sürelim. 200 derecede

ısınmış olan fırınımıza tepsimizi sürelim ve 3-4 dakika da bir kontrol ederek 20 veya 25 dakikada

böreğimizi pişirelim. Böreğimizi fırından çıkardıktan sonra bir kaşık yardımıyla böreğin altını ve üstünü

su veya süt ile ıslatalım. Son olarak böreğimizin yumuşaması için üzerini bir kapakla örterek 5-10

dakika bekleyelim.

Afiyet olsun


www.uncumemduh.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder